Sant Feliu vol l'edifici de Palm Beach per fer-hi un projecte cultura, educatiu o turístic

Intervé: Josep Saballs, regidor d'urbanisme

És un dels edficis més emblemàtics de la ciutat i paradoxalment també un dels més degradats. La transformació de la façana marítima de Can Rius deixarà encara més visible l'abandonament de Palm Beach i per això l'Ajuntament vol gestionar-ne la concessió per donar-li un ús a l'altura de la renovada façana marítima ganxona.

L'edifici de Palm Beach és Bé Cultural d'Interés Local i té una llarga història vinculada a principis del segle XX amb uns banys que la burgesia utilitzava a les seves estones d'oci. La Guerra Civil va destruir-los i el nou Règim feixista els va recuperar en paral·lel al boom turístic del tardofranquisme. Mica en mica va esdevenir un espai de música i lleure fins que als 80, 90 i principis 2000 va ser una emblemàtica discoteca que va marcar les nits ganxones.

Abandonat des del 2007

L'espai va abaixar les portes definitivament el 2007 i des de llavors ha estat sotmés a la vandalització. La propietat de l'edifici és de Costes de l'Estat però cedit en concessió a l'empresa Touring. Ara aquesta concessió està en litigi. L'Estat va declarar-ne la caducitat el 2013, aquest estiu finalitzava formalment, però la concessionària vol exercir el dret a pròrroga. L'Ajuntament, en canvi, vol que se li cedeixi la gestió d'aquesta concessió per poder rehabilitar l'edifici i fer-ne un projecte sostenible, encara indefinit,  vinculat al turisme, l'educació o la cultura.

Per fer-ho possible ja fa anys que s'està en converses amb Costes que demana que la concessió sigui sostenible. El regidor d'urbanisme, Josep Saballs, compara el que es vol fer a Palm Beach amb la concessió del Tinglado, a l'altra banda de la badia. Un antic magatzem cedit al Club Nàutic que ara funciona com a espai d'interpretació de l'antic tren Girona-Sant Feliu de Guíxols i com a bar.

Les obres de Can Rius avancen a bon ritme

Abans d'abordar les obres de Palm Beach, però, cal acabar les de Can Rius que segons l'Ajuntament avancen a molt bon ritme. De fet, ja s'està asfaltant i urbanitzant el carrer i les graderies que baixen a al platja ja estan fetes, com també l'encaixonament de la riera i el subministrament elèctric. Faltarà instal·lar el mobiliari urbà, acabar alguns serveis de la platja, portar sorra de Sa Riera i fer una passarel·la a l'espigó. Tot plegat acabarà abans de la temporada d'estiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia