Adjudiquen la redacció de la nova biblioteca de Santa Cristina

INTERVÉ: Xavi Sala, alcalde de Santa Cristina

S'ha adjudicat la redacció del projecte de la nova biblioteca de Santa Cristina d'Aro que ja inclou el projecte executiu, immobiliari, l'estudi de seguretat i la direcció de les obres de construcció.

L’estudi guanyador proposa un edifici diàfan d’uns 1.000m², amb zones de patis de més de 300m², que anirà prop del xamfrà entre els carrers Pere Geronés i Joan Casas i Arxer, a l’entrada del nucli antic. Les obres que es preveu que pugin uns 2 milions d'euros i es podran licitar en el proper any.

La construcció del nou equipament cultural suposa el final d'un procés en el que la ciutadania hi ha pogut dir la seva. La futura construcció de la biblioteca ha tingut tot un procés participatiu. L’any 2016, va ser la proposta més votada d’entre les peticions fetes en les assemblees de pressupostos participatius. A partir d’aquí, el govern va encarregar un avantprojecte a cinc empreses per decidir quin enfoc donaven al nou equipament municipal. Les cinc propostes, més la que ja hi havia de feia temps, van ser valorades per una comissió tècnica la qual en va descartar 4 dels 6. Els dos restants varen ser votats per la ciutadania.. L’estudi guanyador és ara el que l’empresa Feu i Godoy Arquitectes ha de redactar el projecte.

En aquests moments la biblioteca de Santa Cristina està ubicada un xic allunyada del centre urbà en unes instal·lacions que han quedat petites per tota l'activitat que desenvolupa. La futura biblioteca donarà resposta a la noves necessitats per tal d'oferir les màximes comoditats.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia