Les promocions de luxe encareixen el preu de l'obra nova al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 13/02/2019

El Baix Empordà és la comarca gironina amb més oferta d'habitatge de nova construcció i també on aquesta és més cara. Són dades de l'Informe del Gremi de Promotors i Constructors d'Edificis de Girona que apunten que a la comarca hi ha 277 habitatges nous en venda, construïts o no; un 24% del total. 

L'estudi detecta a nivell provincial un augment del 10% del preu del metre quadrat. De fet, el Baix Empordà, és una de les comarques que pressiona la mitjana cap amunt amb un preu de 3.749 euros el metre quadrat, per sobre de la Selva amb 2930 euros. A l'altre extrem, en canvi hi ha el Ripollès on el preu per m2 és de 1.722 euros. 

Aquest increment de preus té molt a veure amb les promocions de luxe que s'estan fent en diversos municipis de costa, especialment a Begur, que l'informe esmenta específicament.  Al Baix Empordà una vivenda nova costa de mitjana 630.000 euros. 
El Gremi de Promotors i Constructors assegura que la ciutat de Girona, on els preus han pujat quasi la meitat, i la primera línia de costa són els mercats més atractius per l'obra nova. 

Al Baix Empordà el mercat immobiliari s'ha reactivat després d'anys de crisi del sector amb noves promocions que rescaten precisament projectes que havien quedat aturats amb l'esclat de la bombolla. Aquesta 'febre' constructora ha mobilitzat els ecologistes i ha obligat a la Generalitat a fer una moratòria de llicències. Moratòria, però, que no atura projectes com el de la Pineda d'en Gori de Palamós o Sa Riera Living a Begur que ja tenien els permisos. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia