Els equips d'emergència de Platja d'Aro fan un simulacre d'accident de barca amb ferits

Intervé: Ivan Martínez, coordinador Salvament Marítim Platja d'Aro

Accident amb múltiples ferits a Platja d'Aro aquest matí on una embarcació s'ha encès i ha obligat a activar els equips d'emergència. Aquest seria el titular si no fos per la imatge, que s'ha produït minuts abans del suposat accident. Els equips d'emergència coordinant-se pel simulacre que estaven a punt de realitzar.

L'equip de socorrisme, Protecció Civil, Policia Local, Servei d'Emergències Mèdiques i neteja de Platja d'Aro ha realitzat un simulacre per testar si la seva coordinació és adequada per atendre una emergència.

Una embarcació té problemes i encén una bengala

Tot ha començat amb l'embarcació senyalitzant amb la bengala que han de portar obligatòriament que tenia problemes. Ràpidament el personal de socorrisme que vigila la platja ha avistat l'emergència i s'ha llençat a l'aigua a tendre els ferits. Mentrestant s'ha activat en paral·lel l'embarcació de la Policia Local, una de Salvament Marítim i una altra de neteja per controlar possibles fuites de combustible.

Un cop els equips d'emergència han arribat al lloc dels fets han atès a les víctimes. La lleu se l'ha endut la llanxa de la Policia Local a la sorra; mentre que l'equip de socorrisme ha atès la víctima greu amb politraumatismes. Aquesta s'ha immobilitzat amb aranya i collaret cervical i s'ha traslladat al port d'Aro on el SEM l'ha atès.

Reunions de coordinació cada dimecres

Aquest simulacre es fa anualment i forma part dels diferents exercicis de coordinació que es fan al llarg de la temporada. Cada dimecres hi ha una reunió entre els diferents equips.

El servei de socorrisme de Platja d'Aro està gestionat per Proactiva i compta amb  una vintena de socorristes, cadires de vigilància, embarcació de rescat, desfibril·ladors i equipament per ajudar al bany de persones amb mobilitat reduïda.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia