El futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols obrirà les portes el 2025

Les obres de reforma de l'edifici del futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols començaran a principis de l'any que ve. En aquesta primera fase, s'instal·larà la climatització i es construiran les obertures. Aquest estiu, l'Ajuntament preveu aprovar el projecte arquitectònic global amb una inversió de 12 milions d'euros.

El futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols obrirà les portes el 2025. I ho farà sense estar completament acabat. A finals del 2024 es preveu tenir enllestida la construcció del cub, que serà l'espai de benvinguda, i la reforma del primer i segon pis per exposar les obres. Amb només això, ja es podria obrir al públic l'any 2025 i, per tant, la nova exposició digital d'aquest estiu es podrà veure físicament d'aquí tres anys. L'Ajuntament preveu, per tant, que a principis de l'any que ve comencin les obres de climatització i les obertures.

La resta de les reformes que proposa el projecte dels arquitectes Nieto-Sobejano s'aniran fent a mesura que vagin arribant les subvencions. De moment, el futur museu compta amb els fons europeus Next Generation, 1,2 milions d'euros de la Diputació de Girona, 500.000 euros de l'Estat i es preveu que la Generalitat aporti entre 1,8 i 2,1 milions d'euros.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, preveu que els treballs d'urbanització de l'entorn del monestir comencin al setembre i estiguin enllestits entre el febrer i març de l'any que ve. 

Unes actuacions que juntament amb les de l'edifici canviaran la fesomia del monestir per convertir-se en un museu que comptarà amb experiències culturals i col·leccions de gran rellevància, entre elles la de pintura catalana de la baronessa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia