Palamós tanca la temporada de creuers amb 54 mil passatgers

Palamós

Data: 28/10/2019

Aquest dilluns arribava al port de Palamós el darrer creuer d’una temporada en què el port baixempordanès ha assolit per tercer any consecutiu un nou rècord de passatgers, un 18% més que el 2018. ​En 7 mesos han arribat per mar a Palamós més de 54 mil passatgers en 45 creuers.  

L’increment de passatgers referma el lideratge d’aquest port dins del sector de creuers i li dona major projecció internacional.

Durant la temporada que ha anat d’abril a octubre 9 companyies diferents han fet escala a Palamós. L’afluència més gran de creuers s’ha situat al mes de maig amb 9 escales, seguit  de setembre amb 8 escales, i els mesos de juny, agost i octubre, amb 7 escales cadascun.

Tres línies de creuers han sumat el 77% de les escales de la temporada: la britànica Marella Cruises amb 25 escales (55%), i les nord-americanes Seabourn Cruise Lines amb 7 escales (15%) i Seadream Yacht Club amb 3 escales (7%). Tres creuers  han fet escales inaugurals a Palamós, el primer que estrenava temporada,l Marella Explorer 2, però també el Marella Discovery 2 i el Marina.

Pel que fa al perfil dels turistes, el 80% han estat britànics, el 8% nord-americans; el 4% alemanys, el 3% irlandesos, un 1% d’australians, un altre 1% de canadencs i la resta d’altres nacionalitats.

Les excursions més sol·licitades pels turistes de creuer han estat: Pals, Peratallada i Púbol; Tossa de Mar; Girona; Platja d’Aro;  Figueres; Empuriabrava i Begur; Besalú; i Barcelona. Alguns turistes han optat pel lloguer de bicicletes elèctriques amb les quals han fet alguna via verda de l’entorn

Amb el port de Roses la Costa Brava ha rebut aquest any  56.700 creueristes. L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori ha estat de 4,1 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers, que estima que cada passatger que desembarca gasta una mitjana de 62 euros i cada tripulant, 23. A més, de 6 euros per passatger per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris.
El proper mes de maig la Costa Brava i será la seu d’una de les assemblees anuals de l’associació de ports amb tràfic de creuers a la Mediterrània (Medcruise), a la Costa Brava. Aquest esdeveniment comptarà amb la participació de les principals companyies de creuers del món, els principals ports de la Mediterrània amb tràfic de creuers, els operadors turístics i portuaris i les destinacions.

A Palamós el creuer encarregat de tancar la temporada ha estat el Marella Dream que venia de Còrsega, i seguía cap  a Palma de Mallorca. El creuer portava 1.575 passatgers, majoritàriament britànics.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia