Bell-Lloch acusa l'Estat d'haver-los enganyat amb els diners del Temporal Gloria

Intervé: Miquel Bell-Lloch, Alcalde de Calonge i Sant Antoni


Segons l'Ajuntament Costes els va prometre un milió cent-mil euros però n'ha destinat una tercera part


L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni acusa l'Estat d'haver-los mentit i de preveure una dotació econòmica insuficient per fer front als desperfecte del Temporal Gloria.

Costes ha previst una inversió de 250.000 euros per fer front als desperfectes del Passeig, però segons va explicar l'Alcalde, Miquel Bell-Lloch en resposta plenària, en la reunió que van mantenir fa pocs dies els havien promès el triple.


Els desperfectes pugen a un milió i mig d'euros


Els desperfectes del Temporal Gloria a Sant Antoni pugen a un milió i mig d'euros segons els càlculs dels serveis tècnics municipals. Les principals afectacions estan a la platja on el Passeig Marítim va quedar descalçat i amb un esvoranc, la infraestructura i subministraments de la platja van quedar malmesos, dos dels espigons es van esfondrar i diversos trams van quedar amb poca o directament sense sorra.

En els pressupostos del 2020 l'Ajuntament ha previst una partida de 100.000 euros per fer front a les actuacions més urgents però esperava que l'Estat complís amb la seva part. Ara es senten decebuts i enganyats i seguiran pressionant Costes perquè compleixi amb la paraula que diuen, els van donar.

Els 250.000 euros de Costes s'invertiran a arreglar el forat del Passeig, faltarà després arreglar els dos espigons que protegeixen la platja. L'Alcalde, Miquel Bell-Lloch, veu com a mal menor que malgrat la poca inversió, la que hi ha es destini al passeig, però tem que inclòs aquí sigui insuficient.


Garanteixen que el Passeig Marítim estarà operatiu


L'equip de Govern garanteix que el Passeig Marítim i la platja estarà operativa i decent de cares a l'inici de la temporada d'estiu i ja prepara un Pla B que requerirà modificacions de crèdit i canvi de lloc de partides per si no arriben més diners d'altres administracions.

L'oposició, a banda de veure insuficients els diners pressupostats, no veu clars els terminis que preveu l'Ajuntament i demana més informació sobre aquest Pla B, sinó arriben els diners de l'Estat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia