Comencen les obres de rehabilitació de l'Oficina de Turisme de Santa Cristina

Comencen les obres de rehabilitació de l'Oficina de Turisme de Santa Cristina
Santa Cristina d'Aro

Data: 18/09/2019

L’empresa Construccions Josep Sais SL va iniciar dilluns les obres del projecte de rehabilitació de l’Oficina de Turisme de Santa Cristina d’Aro, que ocupa l’antiga estació del Carrilet de Sant Feliu de Guíxols a Girona. L’actuació es concreta en reformar l’edifici, sense afectar la seva estructura, ja que és un edifici catalogat dins el patrimoni arquitectònic i elements d’interès històric i artístic del municipi, i també adequar la seva distribució interior per millorar el seu ús actual. El cost  de les obres és de 136.673,30 euros, segons va aprovar la junta de govern en adjudicar-les. “L’objectiu de l’acció és garantir la funcionalitat i la seguretat de l’edifici, sense perdre la seva essència històrica”, ha manifestat la regidora de Turisme, Sílvia Fonoll.

L’actuació de rehabilitació afecta les façanes, com també la coberta de l’equipament municipal. Es preveu una substitució de les fusteries actuals per unes de noves. Respecte a l’adequació interior, el projecte preveu una sala d’atenció al ciutadà de quasi 35 metres quadrats, amb punts d’autoconsulta, com també un espai per al treball administratiu i atenció als visitants. I també un despatx i una sala de reunions, d’uns 8 metres quadrats cadascun, per un treball més intern. La divisió interna, amb una superfície construïda de 77 metres quadrats, es farà amb mampares de fusta i vidre. Els tancaments seran envidriats per facilitar poder col·locar fulls informatius. “Volem adequar l’edifici, respectant la part històrica, a les necessitats actuals”, ha afegit Fonoll.

El projecte, redactat per l’arquitecta Anna Sabrià, afecta només l’edifici principal de l’estació, que entre els anys 1892 i 1969 va fer la funció d’estació del Carrilet, amb habitatge pel vigilant. No afecta pas el segon edifici, que és molt més petit, i feia i fa la funció de lavabos públics. En tancar-se el Carrilet, l’estació va quedar abandonada, fins que l’Ajuntament, ja fa uns anys, va restaurar-la com a Centre Cultural. Posteriorment, va ubicar-hi l’Oficina de Turisme. Des del 2.000, l’antic traçat del tren és un carril bici que connecta Sant Feliu de Guíxols amb Olot.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia