La Torre Vila-seca de Palafrugell estrena lluminària

La Torre Vila-seca de Palafrugell estrena lluminària
Palafrugell

Data: 24/09/2019

La Torre Vila-seca acaba d’estrenar un sistema d’il·luminació que permetrà donar més visibilitat i ressaltar els elements constructius d’aquest monument patrimonial de la vila de Palafrugell. La nova instal·lació s'ha realitzat amb els recursos dels serveis de manteniment de la via pública i la única despesa ha estat l’adquisició dels focus, que ha representat un cost de 4.600 euros. Així doncs, s'han instal·lat 6 focus de led de 19 watts de potència.
 
La Torre de Vila-seca està considerada monument protegit com a bé cultural d'interès nacional de Palafrugell. Situada al carrer que duu el mateix nom, fou construïda al segle XVI com a torre de defensa del mas Adroher. El prior de Santa Anna va autoritzar-ne la construcció el 7 de maig de 1565. De tot el complex, actualment només queda en peu la Torre, el mas va ser enderrocat a principi dels anys seixanta del segle XX.
 
La Torre de Vila-seca és una de les moltes defenses per prevenir els atacs dels pirates i corsaris, escampades al llarg de les terres pròximes al litoral.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia