Pep Solé fa balanç de 8 anys al capdavant de l'àrea d'urbanisme de Castell-Platja d'Aro

Iniciar les obres de la passera del Ridaura en un any, millorar el sanejament, acabar les urbantizacions o inaugurar la nova Escola Fanals d'aquí a dos cursos. Aquests són alguns dels principals reptes urbanístics que haurà d'enfrontar el nou govern de Castell-Platja d'Aro segons el regidor d'urbanisme sortint.


La passera del Ridaura i l'allargament del passaig

Pep Solé, que ha estat al capdavant de l'àrea els darrers 8 anys, assenyala que amb el full de ruta consensuat i amb inversors interessats en el projecte de la passera del Ridaura, en el marge d'un any s'haurien de poder fer els tràmits per començar les obres. 


Solucionar els problemes d'inundacions

La millora del sanejament de Platja d'Aro per acabar amb les inundacions ha estat un dels grans cavalls de batalla dels darrers anys. Actualment hi ha executada bona part del pla corresponent a la part baixa del poble, però queda pendent actuar sobre el triangle format per la plaça Europa, l'avinguda Castell d'Aro i l'Avinguda s'Agaró i també al carrer doctor Flemming a partir de l'octubre, en unes obres de sanejament que es sincronitzaran amb els treballs per fer el carrer peatonal i més amable pels comerciants. 


Enllestir les urbanitzacions

La gran qüestió urbanística històricament pendent és l'enllestiment de les urbanitzacions com Masnou, Can Manel o Mont d'Aro. Degut a la complexitat de l'assumpte, només aquesta darrera s'ha pogut acabar per ser recepcionada per l'ajuntament i queden per tant encara, molts fronts oberts.


Alts i baixos en el camí

Solé ha admès que els seus han estat dos mandats complexos, no només perquè va entrar en plena crisi econòmica i de la construcció sinó per entrebancs importants al camí com la tirada enrere del POUM 5 anys més tard de la seva aprovació per un defecte de forma, que va enrederir tres anys la gestió urbanística afectant per exemple la reurbanització de s'Agaró vell. 

D'entre les raons per treure pit, destaca la nova escola Vall d'Aro i Fanals, que ja està encaminada, la reobertura del camí de ronda nord, l'enderroc de Can Cornetes que ha permès desenvolupar el sector comercial i de restauració de s'Agaró o el projecte de l'Eixample-Castell, que permetrà guanyar habitatge de protecció oficial.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia