Palafrugell instal·la gàlibs en aparcaments per controlar l'accés d'autocaravanes

Data: 18/04/2023

Els limitadors d'alçada s'han instal·lat a l'entrada dels dos aparcaments al final de l'autovia del Mar, prop de l'accés a Calella de Palafrugell i en una zona d'estacionament del carrer de Carudo, a Llafranc. 

Durant la passada Setmana Santa, l'Ajuntament de Palafrugell va rebre diverses queixes per l'acampada d'autocaravanes a aparcaments on no són autoritzades. Per poder evitar l'ús incorrecte d'aquests espais, s'han instal·lat gàlibs que limiten l'entrada de vehicles amb alçada superior de 2,2 m a aquests aparcaments. 

L'alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, assegura que l'actuació era necessària, ja que hi ha aparcaments habilitats per l'ús de les autocaravanes que entren al municipi. Afegeix que estan totalment a favor d'aquest tipus de turisme, sempre i quan respectin les zones habilitades per fer-lo. Com per exemple, el terreny ubicat a l'entrada de l'autovia del Mar que unifica Palafrugell amb Llafranc i Calella de Palafrugell. Més concretament, a l'avinguda de Josep Vergés i Mata, davant dels supermercats Lidl i Veritas.

Finalment, l'aclalde avança que a causa de la instal·lació d'aquests darrers gàlibs, han detectat com diferents autocaravanes han ocupat altres terrenys que tampoc estan destinats a aquesta activitat. El que comportarà a què l'Ajuntament continuï treballant per instal·lar aquests limitadors d'alçada allà on calgui controlar l'estacionament d'autocaravanes per assegurar el benestar del veïnat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia