Comença a visualitzar-se la nova imatge del nucli històric d’Ullà

Comença a visualitzar-se la nova imatge del nucli històric d’Ullà
Ullà

Data: 08/03/2019

La reforma del nucli històric d’Ullà, amb l’execució del projecte de pavimentació i millora dels serveis, comença a visualitzar-se. El projecte, que es va començar a executar a mitjans de novembre, està previst que estigui totalment abans del mes de maig. Les obres, que tenen un cost de 290.800 euros, formen part del Pla de Barris de la Generalitat, que assumeix el 75 per cent del cost. La resta del cost és assumit directament per l’Ajuntament. L’actuació afecta les places de Catalunya i Espanya, els carrers Major, Muntanya i Sant Andreu, com també els que es troben a l’entorn de l’església parroquial.

L'actuació, que afecta uns 3.500m², es concreta en eliminar l'actual pavimentació d'aglomerat asfàltic. En el seu lloc es col·locaran llambordes, tant a la part central dels vials, fent de desguàs central de superfície per les aigües plujanes, com també als laterals, a les voreres, que estaran a nivell de calçada, ja que els vials són molt irregulars, ha precisat el consistori. La resta de la vialitat es farà amb formigó, si bé cada cinc metres es col·locaran rengleres de llambordes. Respecte als serveis, es canvia el de sanejament malmès i tot el d’aigua potable. La preparació per poder soterrar els serveis actualment aeris, com són els de llum i telefonia, ha quedat finalment fora del projecte per evitar superar el màxim permès a nivell econòmic, com també els ternminis marcats pel mateix pla.

D’altra banda, de l’Ajuntament ja s’està treballant per portar a terme les altres dues fases del Pla de Barris per estendre aquesta millora urbana a tot el nucli antic d’Ullà. Per aquest any ja s’està treballant en la tramitació i adjudicació de la segona fase, que abarcarà els carrers Santa Caterina i dels Bous, a més d’acabar el carrer Muntanya i iniciar un tram del carrer Jeroni Pujol, a més de la placeta. I la tercera fase, de cares a l’any vinent, tancaria l’actuació al nucli amb els carrers pendents: de la Font, Sant Antoni, el tram pendent de Jeroni Pujol, a més de la plaça de la Font. Al mateix temps, es construirà una estació de bombeig a la part baixa del poble per facilitar la portada de les aigües negres d’un sector de veïns fins al col·lector general.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia