Ports arregla els desperfectes del Gloria i aborda inversions estratègiques a Palamós

Intervenen: Joan Pere Gómez, Director Ports Generalitat; Lluís Puig, Alcalde de Palamós

Triple inversió de Ports de la Generalitat a Palamós amb 4,7 milions de pressupost. Poc més de 800.000 euros per arreglar els desperfectes del Temporal Gloria i la resta obres estratègiques per preparar la infraestructura de cares al futur climàtic.

Al principal port del Baix Empordà s'invertirà en tres espais. Estació Marítima, pedrera i dic de recer.

L'Estació Marítima va patir greus danys estructurals quan l'onatge va sobrepassar el dic i va impactar contra l'edifici. Es van esfondrar parets, finestres i hi va haver parets i portes malmeses.  En aquest espai s'hi ha fet una actuació d'urgència arreglant els desperfectes i millorant els subministraments per permetre la temporada creuerítica quan aquesta pugui iniciar-se.

La Pedrera també es va veure greument afectada pel temporal Gloria amb l'esfondrament de parets i embarcacions malmeses. El temporal també va danyar la bàscula. L'actuació, en execució, permet reforçar la zona de la bàscula amb peces d'escullera i blocs de formigó per donar més estabilitat a l'espai. També es reforcen els murs de formigó i es reposaran peces a l'escullera.

Obres estratègiques


L'obra més important i estratègica, però, és el reforç del dic de recer. S'emporta el gruix de la inversió per valor de 3,6 milions d'euros i consisteix en reposar blocs de formigó a l'espatller i passeig adjascent.

Des de l'Ajuntament han agraït la celeritat de Ports per arranjar els desperfectes del Gloria i han celebrat que s'abordin inversions estratègiques sota el paradigma del canvi climàtic.

El Port de Palamós és el més important gestionat per la Generalitat i el principal de les Comarques Gironines.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia