El Mercat de Carn de Palafrugell reobre les portes després de 5 setmanes d'obres

Palafrugell

Data: 22/02/2024

El Mercat de la Carn de Palafrugell ja ha aixecat les persianes després de les obres de millora a la seva coberta. Les obres, que van començar al mes de gener, s'han allargat durant 5 setmanes. Ara, el pròxim pas és fer les actuacions de la segona fase que es preveu que es duguin a terme l'any que ve.

Aquesta setmana les persianes del Mercat de la Carn de Palafrugell han tornat a aixecar-se després de les obres de millora de la coberta, fet que va provocar el seu tancament durant aproximadament 5 setmanes. Tot i això, no tots els paradistes han obert i algunes parades han restat tancades, almenys el primer dia d'obertura, aquest dimecres.

Les tasques han costat uns 150.000 euros. La necessitat d'endegar aquesta obra arribava després de la realització d'una diagnosi on es detallaven bàsicament quatre patologies: esquerdes en algunes de les soleres ceràmiques; presència d'humitats a la coberta; esquerdes en els caps dels pilars de formigó; oxidació i pèrdua de secció en la major part dels caps de les biguetes.

Per tal de reduir l'afectació al funcionament del mercat, es va proposar separar en dues fases totes les actuacions a realitzar, una primera, la qual ha finalitzat ara i la segona que tindrà lloc l'any 2025. D'aquesta manera, un cop executada la primera fase es pot lliurar l'edifici per al seu ús, independentment del temps que passi fins que s'executi la següent fase.

Amb aquestes actuacions s'ha assegurat la seguretat dels clients i paradistes del Mercat de la Carn, un edifici aïllat situat al centre de Palafrugell. En la segona fase es faran actuacions addicionals com plaques fotovoltaiques. Es tracta d'un projecte de l'anterior govern i ara el que es tracta és consensuar amb els treballadors les dates de tancament de la instal·lació per obres per afectar el mínim la feina i vendes dels paradistes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia