Polèmica per l'interés públic de modificar el traçat de dos camins rurals a Calonge

Polèmica per l'interés públic de modificar el traçat de dos camins rurals a Calonge
Picabaralla entre el Govern i l'oposició per la modificació del traçat de dos camins rurals a l'entorn del paratge del Jonc. El ple va aprovar una modificació puntual del POUM per iniciar els tràmits malgrat que tant ERC com Avancem van demanar la seva retirada de l'ordre del dia perquè no veuen acreditat l'interés públic de la modificació.

La modificació fa referència a dos camins rurals que passen per la finca de Mas Ribot i dels quals se'n modificarà el traçat. El que passa pel costat de la finca recorrerà en paral·lel a l'antic camí ral que connectava els castells de Calonge i Viladomat, i que es va traslladar al seu dia perquè era inundable;  i el que passa per sobre es traslladarà a un camí privat ja construït i que passarà a ser públic. Des d'ERC i Avancem no veuen clar l'interés públic de la inciativa política, sinó més aviat un interés privat.

El govern justifica l'interés públic

L'equip de Govern va justificar l'interés públic del camí perquè permetrà millorar la circulació dels veïns i la setguretat viària, els propietaris de Mas Ribot s'han compromès a recuperar i fer visitable una antiga bòbila dins la seva propietat i perquè el camí que avui connecta a Mas Gil serà públic.

L'Alcalde Jordi Soler va recordar que la iniciativa per canviar aquests camins ja fa anys que s'arrossega i que iniciar els tràmits permetrà que tothom es pugui expressar via al·legacions i tancar el cas

Oposició i alguns veïns presents al ple no van quedar convençuts amb aquestes explicacions i es preparen per presentar una bateria d'al·legacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia