1,75 milions d'euros per arreglar el passeig de Platja d'Aro abans de l'estiu

INTERVENEN: Montse Rovira, regidora d'Urbanisme / Maurici Jiménez, alcalde

Platja d'Aro vol tenir un passeig marítim operatiu a l'inici de la temporada d'estiu. Per fer-ho possible el govern local i l'Estat han arribat a un acord: el Servei de Costes hi posarà 1 milió d'euros, mentre que la inversió de l'Ajuntament serà de 750.000 euros, després dels 45.000 euros que ja hi posat amb caràcter d'urgència.

L'actuació principal que es durà a terme tindrà lloc al tram d'uns 500 metres a la part sud del passeig que ha quedat descalçat amb seccions d'entre 3 i 5 metres d'amplada. Ara la feinada és dur a terme les tasques necessàries amb un temps rècord, tot i que la Setmana Santa ja està descartada del tot. 

Les obres començaran cap a l'abril i abans, durant la primera meitat de març, el consistori farà una audiència pública oberta als operadors dels negocis del passeig, la ciutadania en general i els grups polítics municipals perquè en sorgeixin les idees de com es vol que sigui aquest passeig

De moment, a nivell estructural se sap que es farà un mur de rocalla que començarà a una profunditat d'un metre per sota del nivell del mar i es mouran uns 20.000 metres cúbics de sorra de la desembocadura del Ridaura fins a la platja. En els trams en els que no s'aconsegueixi salvar la diferència entre el nou passeig i la sorra s'hi instal·laran escales o rampes. Aquestes feienes seran les que finançarà l'Estat mentre que l'Ajuntament pagarà tot el relatiu a aigua i enllumenat. Finalment, a nivell estètic no es pot assegurar que tots els acabats estiguin enllestits a l'estiu, però sí els serveis imprescindibles.

Tot l'avantprojecte ja està dibuixat i Costes de l'Estat podria tenir la partida pertinent aprovada la setmana que ve. De les conseqüències del Gloria en sorgeix també una oportunitat: el model de la reforma s'adoptarà també per renovar tot el passeig al complet futurament. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia