Agricultura arregla els desperfecte de la presa de Colomers provocats pel Gloria

Colomers

Data: 12/05/2021

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha finalitzat aquest mes d’abril  les obres d'emergència per arranjar la presa de Colomers greument danyada pel Temporal Gloria del gener del 2020.

L'episodi meteorològic va posar en risc la integritat de la instal·lació i hi havia risc de trencament. El cabal del Ter, que va desbordar a l'entorn del Baix Ter, va malmetre la resclosa en diferents punts.

Les actuacions executades han estat de reparació del llavi superior en els punts on havia  desaparegut; col·locació de nova escullera en el vessador i peu de la resclosa  per restablir la morfologia original de l’estructura; eliminació de la vegetació present sobre la resclosa i adequació de la mota i dels vials per accedir als diversos punts de l’actuació. Les obres de la fase II es van contractar amb l’empresa Explotacions Trias, SL, per un import de 71.758,20 euros i es van iniciar en el mes de març.

La resclosa de Colomers connecta les dues ribes del riu Ter i la seva principal funció és crear una làmina d’aigua per assolir un nivell suficient per a la derivació de l’aigua del Ter cap al rec del Molí o de Sentmenat o la captació de la Comunitat de Regants Presa de Colomers.

La Comunitat de Regants Presa de Colomers disposa d’una xarxa per al regadiu de 3.500 hectàrees de cultius del marge esquerre del riu pertanyents als pobles de Colomers, Jafre, Verges, la Tallada d’Empordà, Ullà, Torroella de Montgrí, Bellcaire d’Empordà, Albons, l’Escala i Viladamat.

La resclosa té una longitud aproximada de 370 metres i funciona en tota la seva longitud com a sobreeixidor. Es va construir amb morter hidràulic i folrada de pedra calcària, amb una alçada variable entre els 2,7 i els 5,4 metres.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia