Palafrugell dóna un ajut directe universal per comprar al comerç local

Palafrugell dóna un ajut directe universal per comprar al comerç local
Palafrugell

Data: 01/07/2020

L'Ajuntament de Palafrugell donarà un ajut econòmic a tots els veïns i veïnes empadronades perquè comprin al comerç local, amb un import global de 350.000 euros. Els imports tindran en compte les famílies vulnerables, amb membres a l'aturo o afectats per ERTOs o que cobrin pensions constributives.

L'ajuda és de caràcter universal i no cal demanar-lo, a excepció que s'estigui en situació d'atur, ERTO o pensió no contributiva, que s'haurà de comunicar per tal de rebre un ajut superior. Pot arribar a un màxim de 80 euros i es podrà gastar al comerç local entre l'1 de setembre i el  31 d'octubre del 2020.

Els imports són 1 habitatge de fins a 2 persones rebrà 20 euros, un de més de dues persones 40 i un habitatge amb persones en situació de vulnerabilitat un ajut de fins a 80 euros.
 

Diners, al núvol


Els diners no es donaran físicament com a tal sinó que serà un saldo al núvol. Els palafrugellencs i palafrugellenques podran anar als comerços locals i alhora de comprar s'hauran d'identificar amb un DNI. Llavors es descomptarà automàticament l'import del saldo de l'ajut.

Els veïns i veïnes de Palafrugell tindran a la seva disposició una App on podran consultar el saldo restant i els comerços que participen de la iniciativa.
Els comerços beneficiaris d’aquests ajuts seran tots aquells que s’han vist obligats a estar tancats durant l’estat d’alarma o han vist reduïts els seus ingressos de forma molt considerable.

La iniciativa vol reactivar el sector comercial palafrugellenc, greument afectat per la crisi de la Covid-19.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia