Les obres del nou Port d'Aro començaran en breu sense gaire canvis en la bocana

Abans de l'estiu començaran les primeres obres de reforma del Port d'Aro i les grans obres es faran a partir de la tardor vinent. La Generalitat donarà llum verda a un projecte que suposa pocs retocs a la bocana però que permet segons la gerència del Club Nàutic tenir unes instal·lacions modernes adaptades al segle XXI.

La junta del club i la promotora Sierra de Mías ja treballen en la redacció d'un nou projecte que és substancialment diferent del que havia aprovat inicialment l'anterior junta directiva, i que va ser àmpliament rebutjat per les administracions i entitats ecologistes perquè era molt agressiu amb l'entorn.
Ara, amb el nou projecte, es pretén construir una bocana similar a l'actual amb la mateixa amplada de tram i modificacions menors.

Abscències en el nou projecte

Amb el nou projecte tampoc es podrà construir ni l'hotel que hi havia projectat sobre la seu del club, ni l'espai del club de vela que seguirà a Riuet ni tampoc les pistes de pàdel. La junta o bé no considera necessaris aquests serveis o ha optat per oferir-los a la massa social a través d'altres vies.

Malgrat que calgui replantejar elements importants del projecte sí que es poden fer obres ja previstes i que no es veuen afectades pel canvi de bocana, com per exemple la construcció d'una nova benzinera, els dragats del port o modernitzar elements de subminsitrament elèctric i d'aigua.

Obres en diferents fases

Un cop s'hagi redefinit el projecte caldrà reubicar els amarratges per donar cabuda a grans eslores i fer unes obres amb fases. La primera entre primavera i tardor i la resta en diferents anualitats fins el 2021.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia