L'atur al Baix Empordà es dispara un 10,87% durant el setembre

Baix Empordà

Data: 04/10/2022

L'atur al Baix Empordà ha augmentat en un 10,87% durant el mes de setembre. Una xifra desorbitada si es compara amb el conjunt de la demarcació de Girona, que registra un increment del 3,54%.

Amb el punt final a temporada d'estiu, el Baix Empordà constata la seva dependència en l'estacionalització del turisme. Ho exemplifiquen les 5.221 persones desocupades durant el setembre, quan a l'agost n'eren 4.709. En termes percentuals, la xifra es tradueix en un augment d'un 10,87% d'aturats, respecte al mes anterior. El sector serveis, en concret, ha estat el principal damnificat.

Sant Feliu de Guíxols registra el nombre més gran d'aturats
Per municipis més poblats, Sant Feliu de Guíxols encapçala la llista amb 1.021 persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, el segueix Palafrugell amb 972 i Palamós amb 727.

Més d'un 10% de les persones han trobat feina en el transcurs d'un any
No obstant això, si comparem la situació actual amb ara fa un any, la tendència encara es manté positiva. I és que a la comarca hi havia 5.704 desocupats, és a dir, un 10,1% més respecte enguany.

L'atur augmenta un 3,54% a la demarcació de Girona
Al conjunt de la demarcació de Girona, la taxa d'atur ha augmentat un 3,54% aquest setembre, amb 33.340 persones que avui dia busquen feina. En comparació amb la resta del país, aquest increment és el segon més elevat, amb Lleida (+4,77%) al capdavant.

L'afiliació a la Seguretat Social cau un 3,71%
De retruc, l'afiliació a la Seguretat Social ha disminuït. Segons les dades del Ministeri de Treball, a la província s'ha registrat una davallada mensual del 3,71%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia