El sector agroalimentari vol escoltar els productors empordanesos i fer-los més visibles

INTERVÉ: Francesc Galí, Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà / Joan Carles Sánchez, xef d'Es Portal Hotel Gastronòmic

Que el quilòmetre zero sigui una realitat i que els productors s'ho creguin tant com els restaurants que el promocionen a les seves cartes. Aquesta és una de les vies que s'hauran de recórrer per fer realitat la innovació agroalimentària al Baix Empordà. Un repte que s'ha plantejat i discutit a Pals aquest divendres dins d'unes jornades organitzades pel Consell Comarcal del Baix Empordà.

Assentats a la taula, representants de l'administració pública, de l'àmbit de la formació, de la investigació i recerca a més dels que acaben tractant el producte, els cuiners. La taula de treball ha servit per posar en comú diferents preocupacions i emplaçar-se a seguir treballant conjuntament incloent-hi els productors que tots consideren que han de tenir més visibilitat.

Pots tenir els millors fesols del país però a part de saber-ho els has de saber vendre. Aquest és un dels problemes que té el sector primari i que cal entomar per capgirar la situació i que el producte quilòmetre zero es comercialitzi amb més facilitat.

La Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà, coneguda com la Xarxa Tràmec, treballa en 3 línies: sostenibilitat per preservar el territori, pesca per promocionar el Baix Empordà com una comarca pesquera i innovació per aconseguir l'excel·lència en la producció i comerciailtzació dels productes empordanesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia