La Bisbal d'Empordà esdevé la primera "ciutat d'artesania" de l'Europa continental

Siluetes d'antigues xemeneies industrials que sobresurten dels terrats de les cases o petites botigues d'artesania que habiten en un eix comercial, concentrat sobretot, en el carrer de l'Aigüeta. La Bisbal d'Empordà és hereva d'una llarga tradició de ceramistes i el seu treball és reconegut de manera oficial a escala internacional. De fet, la capital del Baix Empordà ha esdevingut, des d'aquest dijous, la primera World Craft City de l'Europa continental.

La ceràmica configura una de les bigues mestres de l'activitat econòmica de la Bisbal. En són un exemple les més de 40 empreses dedicades al sector, així com la presència d'una vintena de botigues especialitzades. Des de l'Ajuntament s'ha volgut posar l'accent en "l'ecosistema ideal" que gaudeix el municipi, tals com el Terracotta Museu, l'Associació de Ceramistes, l'Escola de Ceràmica, la Federació del Comerç i la marca Ceràmica de la Bisbal. 

El distintiu, en concret, ha estat atorgat per la World Crafts Council Europe després que un grup d'experts visités el municipi l'octubre passat. Ara, amb el reconeixement concedit, la Bisbal podrà teixir relacions amb altres municipis artesans, i compartir recursos a través de múltiples esdeveniments continentals.

Aprofitant l'avinentesa, l'Ajuntament ha engegat una campanya per atraure nous professionals sota el nom 'Ets artesà? La Bisbal et busca". La voluntat és incrementar en un futur el nombre de botigues i tallers, alhora que s'ofereix un servei d'assessorament i s'obre una nova línia d'ajuts de fins a 15.000 euros. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia