L'IRTA lidera un projecte europeu per valoritzar la llet de dromedària i els seus derivats

IMATGES: Oasis Wildlife Fuerteventura
INTERVÉ: Marta Garrón, coordinadora del projecte CAMELMILK


Millorar els sistemes de producció de llet de dromedària i la seva transformació en productes làctics derivats com iogurts i formatges. Aquest és l'objectiu del projecte internacional CAMELMILK que ha sorgit de l'IRTA de Monells, al Baix Empordà. En l'execució d'aquest projecte que té una durada de 3 anys hi intervenen 14 socis de 7 països diferents: Algèria, Turquia, Croàcia, Itàlia, Alemanya, França i Espanya. Per desenvolupar aquest projecte europeu es compta amb una subvenció de la fundació PRIMA inclòs en el programa europeu H2020.

En aquests moments s'està desenvolupant la primera fase del projecte que consisteix en visitar les granges de dromedaris sòcies del projecte i assessorar-los per tenir millor qualitat de llet. A la vegada s'està instal·lant una granja de dromedaris a França i a mitjans de l'any que ve arribaran les primeres mostres a Monells perquè l'IRTA es posi a treballar en la transformació de la llet en formatge.

En el mateix projecte també s'hi inclouen empreses que treballen en l'àmbit legal per seguir la reglamentació sanitària relativa a la producció, implantaciió i explotació de nous productes a l'àrea mediterrània. També es treballarà la cadena de valor perquè hi hagi una unió entre el consumidor final i el productor a més de donar suport i eines a l'empreses perquè apostin per aquesta nova via de negoci.

Insistiran també en l'acceptació del producte definitiu per part del consumidor.

La llet de dromedària és més fina, més salada i amb una composició més semblant a la llet materna humana. És una llet més digestible i amb menys problemes al·lèrgics. Segons el país el preu per litre d'aquesta llet ronda els 15/20 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia