La major part de la flota pesquera de Palamós es queda a port durant l'estat d'alarma

Palamós

Data: 23/03/2020

Intervé: Lluís Puig, alcalde de Palamós

Les activitats del sector primari estan considerades com a essencials i per tant es poden seguir practicant tot i l'estat d'alarma, però no tothom hi està disposat. 

A Palamós, només surten a pescar tres o quatre embarcacions de tota la flota pesquera i la resta ha preferit quedar-se a port fins que s'acabi la crisi del coronavirus

L'espai de les embarcacions és reduït i molts pescadors temen contagiar-se perquè no compten amb el material de seguretat adequat per protegir-se. A més a més, el preu de les captures ha anat a la baixa, la qual cosa ha provocat que molts considerin que no els surt a compte treballar. 

A la llotja del peix, només hi queda una peixateria operativa, la resta han decidit no exposar-se a treballar. Des de la confraria de pescadors s'han pres una sèrie de mesures per reforçar la seguretat, com no permetre l'entrada dels pescadors a la llotja i limitar les tasques al personal de la confraria o fer la subhasta del peix a porta tancada, amb la presència exclusiva d'un representant de cada empresa ja siguin majoristes o petits peixaters. Els restauradors, que jugaven una part important a la subhasta, fa dies que no hi són arran del tancament dels establiments de restauració. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia