El cèntric carrer Torres i Jonama de Palafrugell serà de direcció única

Palafrugell

Data: 21/10/2019

Aquest proper diumenge es començarà el repintat del carrer Torres i Jonama perquè aquesta artèria viària central de Palafrugell es converteixi en una via d’una única direcció, que passarà a ser “zona 30” (velocitat màxima 30 km/h) i al que no podran accedir vehicles de més de 6,5 tones. D’aquesta manera, el tram entre el carrer Girona i el giratori del Mil·lenari (rotonda de la benzinera BP) deixarà de ser de doble sentit. El nou carril serà d’ús compartit de vehicles i bicicletes.
La principal actuació, relacionada amb el nou plantejament de mobilitat, tindrà lloc la matinada de diumenge a dilluns i consistirà en fer el carrer unidireccional, repintant el ferm i col·locant la senyalització vertical. A més, però, també es posarà el focus en la seguretat a través de la millora de la visibilitat dels passos de vianants, així com instal·lar la senyalització vertical pertinent en cadascun dels punts, i fent més grans les places d’aparcament del carrer per donar seguretat al conductor i resta d’acompanyants del vehicle.

Al mateix temps, s’invertirà el sentit de l’últim tram del carrer Marçal de la Trinxeria, entre els carrers Torroella i Mestre Sagrera, per tal que els cotxes que fins ara sortien per Torres Jonama tinguin una alternativa de sortida en sentit oest.

Aquesta mesura és una de les que ja es contemplava en el Pla Local de Seguretat Viària de Palafrugell realitzat pel Servei Català de Trànsit. 

El PSC de Palafrugell en contra del canvi de circulació

El portaveu socialista ha criticat en un comunicat la forma en que el govern ha comunicat els canvis, ja que s’ha fet sense consens ni debat previ, ni avís als veïns i comerciants afectats, ni tampoc s’ha fet un procés de participació per recollir l’opinió de la ciutadania.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia