Descobreix on viu la gent més rica del Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 13/09/2019

Els municipis costaners del Baix Empordà són de mitjana els més pobres de la comarca, un fet que es repeteix a nivell provincial, on els pobles i ciutats de la Costa Brava tenen la renda mitjana més baixa de la demarcació.

L'Institut Nacional Espanyol d'Estadística (INE) ha cartografiat per primer cop les diferències de renda existents creuant dades d'Hisenda del 2016 amb el cens electoral. D'aquesta manera ha sortit un mapa amb la renda mitjana per persona barri per barri.

Municipis rurals, els més rics

A nivell municipal al Baix Empordà el municipi més ric és Fontanilles amb 16.394 euros de renda mitjana per persona, seguit de Colomers (14.597 euros) i Foixà (14.362 euros). A l'altra cara de la moneda el municipi relativament més pobre és Ullà amb 8.581 euros de renda mitjana per persona. L'acompanyen en el podi de menys renda Palafrugell (9.812 euros) i La Bisbal (9.944 euros).

La majoria de municipis del Baix Empordà, 28, està per sota la mitjana catalana de renda mitjana per persona, que és de 13.338 euros.  Si dividim els 36 municipis que té la comarca en dues parts, la meitat que és relativament més pobre concentra vuit dels 10 pobles i ciutats costaners del Baix Empordà. Tots excepte Pals i Begur. Cap municipi costaner es troba al 'top-ten' de més rics.

Diferències entre barris 'rics' i barris 'pobres'.

Si encara ampliem més el focus veiem que no només hi ha diferències entre interior i costa, sinó que també dins els propis municipis hi ha desigualtats importants de renda. Per exemple a Palafrugell hi ha quasi 5.000 euros de diferència entre la renda mitjana per persona del Calella, Llafranc i Tamariu (12.522 euros) i la zona de Palafrugell delimitada pels carrers Barris i Buixó, Bruc i Tarongeta (7.600 euros).

Aquesta situació també es repeteix i accentuada a l'altre municipi més gran de la comarca. A Sant Feliu de Guíxols entre la zona de Sot dels Canyers i l'entorn del Col·legi Baldiri Reixach (7.160 euros) i Sant Pol (16.244 euros)  hi  ha una diferència de renda mitjana de més de 9.000 euros.

A Palamós, entre Sant Joan (9.531 euros) i el centre (12.786 euros) hi ha una diferència de poc més de 3.000 euros.  

Les altres diferències que hi ha entre barris i nuclis dins un mateix municipi són de menys de 3.000 euros, destacant els poc més de 2.800 euros que hi ha entre Sant Antoni i les urbanitzacions de sobre el Collet de Calonge o els 1.600 euros que hi ha entre l'Estartit i Torroella de Montgrí.
 

Navega pel mapa i descobreix quina renda té el teu barri 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia