El sector de la restauració preocupat per la falta de personal per aquest estiu

Pals

Data: 27/05/2022

El sector de la restauració i turisme està preocupat per la falta de personal per aquest estiu. La pandèmia ha incrementat aquesta problemàtica, ja que molts treballadors han trobat feina en altres sectors. Des de l'associació Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre aposten per treballar en la qualitat i formació del servei i demanen ajudes a les institucions per afrontar la situació.

En els últims anys el sector de la restauració, hostaleria i turisme ha vist incrementada la dificultat per aconseguir personal per treballar, sobretot durant la temporada d'estiu. Ara, amb la pandèmia la situació s'ha agreujat especialment perquè molts han trobat feina en altres sectors en què poden tenir una millor conciliació familiar. Un dels altres entrebancs és l'alt preu del lloguer d'habitatges en localitats turístiques que dificulta que els treballadors puguin allotjar-s'hi.

Falta personal en gairebé totes les facetes del sector, des de recepcionistes, cuiners o cambrers, sobretot però professionals de sala. Per exemple, el grup Es Portal Hotel Gastronòmic compten amb una plantilla de 45 treballadors i en necessitarien 8 o 10 més  per cobrir l'estiu. Sinó hauran de tancar alguns espais de l'establiment o reduir el nombre de clients.

Des d'Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre demanen a les institucions que desestacionalitzin les vacances perquè puguin fer contractes de llarga durada i no temporals. Aposten per la qualitat, la formació i la conciliació personal.

Des de l'associació demanen l'ajuda de les institucions per poder pal·liar aquesta situació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia