La FOEG aposta per la transició energètica

La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) aposta fermament per la transformació energètica a la demarcació. En l'acte de presentació de les conclusions del fòrum de debat energètic, les empreses gironines reclamen a les administracions públiques més ajudes i solucions.

Des de la patronal gironina FOEG asseguren que a les comarques gironines, les empreses s'han de "posar les piles" per complir amb les normes de sostenibilitat i eficiència energètica. En aquest sentit, un dels objectius és incrementar la producció d'energia, ja que actualment, a la demarcació només es produeix l'1% de l'energia elèctrica que consumeix en un any. També aposten per energies renovables però amb consens amb tot el territori i agents implicats. Aquestes són algunes de les conclusions que s'han extret del Debat de Fòrum energètic i que aquest dilluns s'han presentat a l'Auditori de CaixaBank dels jardins de Cap Roig, a Palafrugell.

Un repte que tenen i especialment ara amb l'escalada dels preus de l'energia i la manca de matèries primeres. Des de la patronal reclamen a les administracions públiques mesures i ajudes per reduir el preu de l'energia i ser més eficients.

Un missatge que van traslladar a la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, que contundent va assegurar que "cal planificació i complicitat de tots" per complir amb els objectius de Transició Climàtica.

A l'acte també es van lliurar els guardons que anualment atorga la Patronal Gironina a empreses de llarg recorregut i a casos d'èxit. L'empresa de llarg reconegut homenatjada va ser TEISA, que amb 122 anys d'història ofereix ocupació a més de 200 persones. Pel que fa als casos d'èxit premiats van recaure al càmping el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí, i la Clínica Girona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia