El Consell Comarcal impulsarà la construcció d'una planta de triatge de residus

Baix Empordà

Data: 13/03/2020

Intervé: Joan Loureiro, President del Consell Comarcal

L'ens supramunicipal ha rebut una subvenció de l'Agència Catalana de Residus per fer l'estudi que ha de permetre la construcció d'aquesta infraestructura


El Consell Comarcal del Baix Empordà impulsarà la construcció d'una Planta de Triatge de Residus a la comarca que serviria per incrementar el reciclatge, disminuir els residus que es porten a l'abocador de Solius i evitar portar les escombraries a la planta de Lloret de Mar.

Responsables de l'ens supramunicipal han visitat plantes de triatge com la de Lloret de Mar i la de Pedret i Marzà per agafar idees i l'organisme té aprovada una subvenció de l'Agència Catalana de Residus d'un màxim de 100.000 euros per fer l'estudi de la seva construcció.
 

El reciclatge, per sota el mínim que exigeix la UE


El reciclatge al Baix Empordà és d'un 41,8 % quasi 20 punts per sota el que exigeix la UE per aquest 2020 que és del 60%. A més de reciclar poc i malament, la comarca també genera 2,27 quilos per persona i dia, quasi un quilo per sobre la mitjana catalana.

Només tres ajuntaments de la comarca (amb dades del 2019) compleixen amb els objectius comunitaris. Són Rupià, Palau-Sator i Gualta.  Poc menys de 130 municipis dels més de 900 que té el país compleixen amb els requisits mediambientals.

A partir d'aquest 2020 no arribar als nivells de reciclatge que exigeix la UE implicarà multes i encariment del preu per tona de rebuig que es llença a l'abocador. Això vol dir un augment dels costos de gestió d'aquests residus i per tant, de la taxa d'escombraries.
 

Els residus es porten a Solius i Lloret

Actualment els residus que es generen al Baix Empordà es porten a l'abocador de Solius, que té vida útil fins el 2026, i a la planta de Triatge de Lloret. Una planta que a l'estiu queda massa saturada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia