La Bisbal acull una xerrada per presentar el projecte Tren-Tram Costa Brava i Olot-Girona

Els impulsors del Tren-Tram de la Costa Brava i d'Olot-Girona van organitzar una xerrada de presentació del projecte a la Bisbal d'Empordà. Durant l'acte es van exposar els motius pels quals defensen que és necessària aquesta infraestructura, que voldrien tenir enllestida l'any 2030. En finalitzar, es va llegir un manifest elaborat conjuntament entre el grup impulsor i diferents ajuntaments partidaris de la iniciativa.

El projecte del Tren-tramvia de la Costa Brava i d'Olot-Girona es va presentar al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà. Els seus impulsors volen que la proposta sigui realitat el 2030, convertint-se en l'alternativa de l'ús del vehicle privat per no dependre dels carburants. L'objectiu és fer que el trem-tram sigui l'eix central d'aquest canvi de tendència en el transport de la població, sense oblidar però la resta d'alternatives.

Durant la presentació es va fer referència a la manca de xarxa ferroviària que pateixen les comarques gironines. També es van explicar les facilitats que suposa tenir tren-trams interurbans a l'hora d'integrar-se dins els municipis, no només pel que fa a la infraestructura, sinó també per l'adaptació de la velocitat del vehicle.

La idea és que el seu recorregut sigui un cercle al voltant del massís de les gavarres que connecti la ciutat de Girona amb municipis baix-empordanesos com Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Palafrugell i la Bisbal d'Empordà.

D'aquesta manera, els impulsors defensen que s'aconseguiria tenir una xarxa de transport públic més enllà de Catalunya. Malgrat que el projecte està pensat pel 2030, no deixen de pensar en les problemàtiques a curt termini.

A l'acte també hi van participar l'alcalde de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Maurici Jiménez; la portaveu del grup impulsor, Estefania Molina, Ferran Campillo i Ricard Riol.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia