La Cambra de Comerç de Palamós pronostica per l'abril una pujada generalitzada dels preus

Palamós

Data: 17/03/2022

L'Índex de preus de consum (IPC) assolia, aquest mes de febrer a Catalunya, el seu màxim històric d'ençà que se'n tenen registres. En concret, la seva taxa de variació interanual es situava al 7,4%. Una situació que principalment ha vingut desencadenada per l'increment dels preus de l'energia i els carburants. Les empreses de la comarca estan notant els seus efectes, i la repercussió al client és imminent.

A finals del mes de març es produirà un punt d'inflexió per a les empreses de la comarca. Serà el moment d'obrir els sobres i enfrontar-se a les factures mensuals. Amb l'increment sostingut del preu dels carburants i l'electricitat, els propietaris fa mesos que aguanten l'envestida. Una situació que, segons apunten des de la Cambra de Comerç de Palamós, repercuteix actualment en el marge de benefici i pronostiquen a curt termini "un augment generalitzat en el preu final".

En el cas concret de Palamós, el seu gruix empresarial està conformat per a petites i mitjanes empreses. Específicament, les carnisseries o les botigues de la llar notaran l'increment, sobretot, a finals de mes. La Cambra de Comerç apunta que la seva afectació és poca, i més si es compara amb altres sectors tals com la indústria ceramista. 

Reclamen un pas endavant del govern estatal
Amb un ull posat a l'abril, la Cambra sol·licita al govern central "mesures compensatòries". N'és un exemple, la reducció dels impostos indirectes que s'apliquen als carburants.

No s'ha constatat la falta de matèries primeres
La manca de matèries primeres no s'ha personat als comerços del municipi. Així la instantània de prestatgeries de supermercats buides, l'atribueixen "a un aprovisionament de certs productes per si els preus pugen". En aquest sentit, l'entitat fa una crida a la prudència i a comprar el que realment es necessita.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia