El Bar Pi Verd és reconegut com a establiment històric de les comarques gironines

Palafrugell

Data: 02/12/2022

Les Cambres de Comerç de Girona i Palamós han premiat el Bar Pi Verd de Palafrugell com a establiment històric, una distinció que valora la continuïtat dels negocis. Per aconseguir aquest guardó les empreses ens han de portar documents que demostrin la seva antiguitat i és un jurat -format per tècnics de la Cambra, historiadors i personalitats de prestigi- qui s’encarrega de valorar les candidatures. Les empreses seleccionades obtenen un diploma acreditatiu i un trofeu que poden exhibir als seus establiments.

El Bar Pi Verd de Palafrugell és un establiment de restauració que va obrir les portes fa cinquanta-sis anys, i que enguany ha estat reconegut per les Cambres de Comerç de Girona i Palamós com a establiment històric de les comarques gironines.

L'inici de la seva història es remunta a l'any 1966, quan l'Amado i la Maria van convertir casa seva en un bar situat al costat d'una fàbrica de suro. D'ençà que l'establiment ha anat passant de generació en generació. La seva filla, Maria Estrella, els va agafar el relleu amb el seu marit, Joan Ridao. Ara és la tercera generació qui ha agafat les regnes, amb en Jordi i la seva dona Desiré al capdavant. La parella va decidir continuar amb el negoci familiar i ho va fer donant-li una nova imatge i afegint l'especialitat d'hamburgueses. El Pi Verd ha estat, des dels seus inicis, un punt de trobada de palafrugellencs i palafrugellenques. Més de cinquanta anys més tard, ho continua sent.

El guardó d'establiment històric l'han rebut aquesta setmana. Amb aquests premis, que enguany han arribat a la 43a edició, es posa en valor l'esforç dels propietaris d'aquests comerços o indústries de la demarcació que, malgrat els entrebancs o situacions econòmiques i socials adverses, continuen aixecant la persiana cada matí des de fa, com a mínim, cinquanta anys. En l'edició del 2022 s'han premiat dotze establiments de nou municipis d'arreu de les comarques gironines. El Pi Verd és l'únic situat al Baix Empordà.

El distintiu que s'atorga és una placa en forma d'alzina, creada per l'artista Sergi Cadenas, que incorpora tres materials diferents: el ferro, l'acer i l'alumini. La suma d'aquests elements simbolitza la necessitat de les empreses d'anar canviant i adaptar-se als nous temps al llarg dels anys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia