L’Espai Medes entra en la tercera fase del procés constructiu

Tot a punt per a l'inici de les obres de la tercera fase de l'Espai Medes, a l'Estartit. La Diputació de Girona és l'encarregada de dirigir l'execució d'aquesta tercera etapa, que es preveu que finalitzi abans d'acabar l'any.

El futur centre d'interpretació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ja està més a prop de ser una realitat.

Aquest serà un centre de referència i de difusió dels valors mediambientals, culturals i turístics del Parc Natural en el seu àmbit marí, així com esdevindrà un instrument de promoció al servei de la dinamització econòmica local.

Sota el nom 'Espai Medes', el nou equipament estarà situat al moll central del port de l'Estartit. La previsió és que entri en servei el pròxim any 2023. Ara s'acaba d'iniciar a la tercera de les quatre fases que han de portar a l'obertura de l'espai. Aquesta tercera correspon a l'execució dels tancaments i les instal·lacions de serveis.

La tercera fase dels treballs té un cost de prop de 700.000 euros i està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional i la Diputació de Girona. L'Ajuntament hi aportarà aproximadament 500.000 mil euros i els Fons FEDER 200.000, mentre que la Diputació n'aportarà 100.000 i s'encarregarà de la direcció d'obres i el seguiment administratiu i econòmic de l'actuació.

Després d'aquesta actuació s'encararà la fase final del projecte, que correspondrà a la museïtzació. Anirà a càrrec del parc natural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia