Torroella vol adquirir el gran aparcament del carrer del riu Ter

Intervé: Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí 

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha arribat a un principi d'acord per adquirir la titularitat de la gran finca del carrer del riu Ter que actualment es destina a aparcament públic i espai a per a les atraccions i les barraques de la festa major. 

Es tracta d'un espai estratègic pel seu emplaçament, dimensions i usos, tan actuals com potencials. No obstant això, l'Ajuntament el té llogat des del 2010, fet que en limita la capacitat d'intervenció. La seva incorporació al catàleg d’equipaments municipals permetrà a l'Ajuntament millorar les condicions d'estacionament de vehicles mitjançant la reordenació i l'arranjament de l'espai, així com dotar-la dels serveis fixes necessaris per als seus usos. Actualment és la principal bossa d'aparcaments perifèrics de la vila amb una capacitat total de 1.200 vehicles. Permet l'estacionament a pocs minuts a peu del centre i al costat del L'Auditori Teatre Espai Ter.

Es  tracta d'una finca qualificada com a zona d'equipaments públics pel pla general de 2002, la qual cosa comporta, d'acord amb la llei, l'obligatorietat de ser adquirida o expropiada per l'Ajuntament.  En aquest sentit, l'equip de govern manté el compromís de continuar amb la incorporació d'aquests espais al catàleg municipal i reparar, així, el greuge que hi havia cap a molts dels seus propietaris. A partir de l'aprovació del pla general, l'Ajuntament tenia vuit anys per formalitzar l'adquisició, però aquesta operació s'ha anat dilatant en el temps, especialment a Torroella
 
Al municipi, les grans bosses d'equipaments es concentren al sector nord, al llarg de la ronda Pau Casals, entre el l'Escola Guillem de Montgrí i el Col·legi Sant Gabriel; i al sector sud, la finca del carrer del riu Ter que ara s'adquirirà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia