El Consell Comarcal del Baix Empordà busca com fer arribar la fibra òptica arreu

Intervé: Joan Loureiro, President del Consell Comarcal del Baix Empordà

Connectar-se a internet de forma ràpida és complicat en municipis petits del Baix Empordà interior. Amb una cobertura per fibra òptica que no arriba al 30% per la manca d'interés de les operadores privades per extendre-la, el Consell Comarcal vol posar fil a l'agulla i suplir la iniciativa privada unint administracions, empreses i fundacions.

L'ens supramunicipal analitzarà primer la cobertura de fibra òptica al Baix Empordà on hi ha una mancança important respecte la mitjana provincial, que és del 52%. Després es fixarà amb iniciatives reeixides en altres territoris amb problemàtiques similars com La Garrotxa.

Una de les iniciatives amb les que s'ha fixat el Baix Empordà és en la Xarxa de Fibra Òptica de la Garrotxa (XAFOGAR) que està portant l'accés a internet a polígons industrials, pobles petits i masies aïllades.

La manca de cobertura amb fibra òptica és un llast per la competitivitat del territori i per la instal·Lació de noves empreses que puguin diversificar l'economia més enllà del sector serveis amb un alt índex d'estacionalitat i precarietat.
ç
El desplegament de la Fibra Òptica aprofita la xarxa viària, ja que el cablejat passa precisament pels vorals de les carreteres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia