L'atur cau un 8,7% al Baix Empordà durant el mes d'abril

Baix Empordà

Data: 04/05/2022

El Baix Empordà registra una caiguda de 514 aturats durant el mes d'abril, i es manté així, la tendència a la baixa dels últims tres mesos. Si comparem les dades amb l'any passat, l'esperit de recuperació és present amb un 33% de persones menys a les llistes del SOC.

Les vacances de Setmana Santa i l'aixecament de les restriccions són algunes de les principals causes, segons els experts, de la creació de nous llocs de treball. A la comarca, durant l'abril, van trobar feina unes 514 persones, xifra que situa l'actual nombre d'aturats en 5.424. En termes percentuals, això es tradueix en una reducció del 8,7% respecte al mes de març. Una tendència a la baixa, que es registra consecutivament des de fa tres mesos.

Palafrugell registra el major nombre d'aturats
Per municipis, Palafrugell encapçala la llista amb 1.047 aturats, el segueix Sant Feliu de Guíxols amb 1.010 i Palamós amb 716.

Un 33% de les persones han trobat feina en el transcurs d'un any
Si comparem la situació actual amb ara fa un any, la diferència és abismal. En concret, l'abril del 2021 a la comarca hi havia 8.113 persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, és a dir, un 33% més d'aturats respecte enguany.

La tendència de recuperació es generalitza a Catalunya
Al conjunt de Catalunya la tendència es manté amb un descens mensual de l'1,83%. Les dades, de fet, han portat a l'executiva catalana a parlar "d'optimisme" per la temporada d'estiu.

Augmenten els contractes indefinits
D'altra banda, les dades proporcionades pel Ministeri catapulten les contractacions de caràcter indefinit, gràcies a l'entrada en vigor de la reforma laboral. Així doncs, a la demarcació durant l'abril es van signar 15.234 contractes indefinits, un 25,98% més respecte al març, i un 347% més si ho comparem amb l'any passat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia