Castell-Platja d'Aro aprova el pla local de comerç que preveu peatonalitzar alguns carrers

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha aprovat el pla de comerç local del municipi que preveu fins a 48 accions fins al 2022.

Les actuacions previstes en  el document estratègic estan dividides en sis eixos temàtics: MIllora de l'oferta comercial, ordenació de l'espai comercial urbà, sinergies dels diferents comerços, truisme i cultura, promoció comercial i estratègies de màrqueting digital.

Transformació a illa comercial

Un dels elements més vistosos d'aquest pla del comerç local és la transformació de tot l'eix que hi ha entre l'aparcament de la Plaça d'Europa i l'Avinguda Cavall Bernat. Un conjunt de carrers que es volen repensar i alguns d'ells, com el Dr Fleming o un tram del carrer Pineda, patonalitzar.

L'objectiu en aquest àmbit, com ja es va apuntar fa uns mesos, és que aquest eix comercial no tingui cara ni esquena sinó que esdevingui una autèntica illa comercial.  Actualment tota la part que queda a la banda de l'aparcament és l'esquena de l'eix.

Municipalització carrers

Un altre element molt vistós és la municipalització dels carrers interiors d'aquesta futura illa comercial. Actualment molts d'ells, com el Neptuno, Sant Lluís, Montseny, Albatros o Bona, són de titularitat i gestió privada. Això vol dir que l 'Ajuntament no en pot regular l'ocupació de la via ni tampoc establir criteris d'unificació, per exemple, de terrasses, aparadors o façanes.

Per tirar endavant aquest darrer aspecte l'Ajuntament haurà de negociar amb les diferents propietats ja que municiaplitzar els carrers implicaria el pagament de taxa d'ocupació de la via pública i altres obligacions fiscals.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia