Forallac, el municipi amb més renda familiar mitjana bruta del Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 21/10/2020

Tres municipis del Baix Empordà es troben entre els 100 més rics de Catalunya de més de 1.000 habitants, si ho comptem en termes de Renda Bruta Mitjana. Són Forallac, Santa Cristina d'Aro i Begur.

Són les darreres dades publicades per Hisenda referents a les Declaracions de Renda del 2016. Les dades de l'estudi es refereixen a renda bruta familiar, no individual, i està calculada sobre la mitjana absoluta. Per tant la presència de famílies amb rendes molt elevades incrementa la mitjana. Cal tenir-ho en compte.

A nivell de Catalunya el municipi més ric és Matadepera, al Vallès Occidental mentre que el més pobre és Batea, a la Terra Alta. Entre els dos hi ha una diferència de renda bruta mitjana de 38.774. Entre 54.113 i 15.339  

Vilobí d’Onyar (La Selva), Fornells de la Selva (Gironès) i la Jonquera (Alt  Empordà), en aquest ordre, encapçalen el rànquing de Girona mentre que a la cua hi ha Salt (Gironès), Ullà i les Planes d’Hostoles (La Garrotxa).

Al Baix Empordà, però, només Forallac es troba per sobre la mitjana catalana que és de 29.541 euros de renda mitjana bruta.

Els municipis amb menys renda bruta mitjana de la comarca són Ullà, La Bisbal d'Empordà i Verges. Respectivament 22.329 euros, 22.867 i 23.501 euros.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia