Càritas Palamós demana més habitatges de lloguer per a famílies vulnerables

Palamós

Data: 29/03/2022

Càritas Palamós demana més habitatges de lloguer i accessibles per a famílies vulnerables. Asseguren que arran de la pandèmia s'han agreujat les dificultats de moltes persones del municipi per poder pagar un lloguer de pis.

La pandèmia va agreujar les dificultats econòmiques per accedir a un habitatge i segons Càritas Palamós la problemàtica encara persisteix al municipi. De fet, l'entitat social assegura que és el principal problema en què es troben la majoria dels usuaris que es dirigeixen a la institució.

Arran de la crisi sanitària, els ingressos de moltes famílies van disminuir molt més del que ho van fer els pisos fins al punt que la diferència de renda familiar i el preu de l'habitatge s'ha accentuat encara més. Segons Càritas Palamós, al municipi quasi ve no hi ha pisos de lloguer i els que hi ha, tenen uns preus molt elevats. Si ens fixem en les empreses immobiliàries, expliquen que la majoria d'habitatges son per vendre. Per això, demanen que les administracions que tinguin la competència hi posin solució de manera urgent.

I les dificultats per atendre els pagaments poden comportar desnonaments. Des de l'Associació asseguren que hi ha famílies molt vulnerables, pendents de desallotjar-les.

Tot i això, han disminuït les atencions de l'espai de distribució d'aliments des del pic de la pandèmia la primavera del 2020. Encara però, hi ha un nombre elevat de famílies que necessiten productes bàsics per menjar, sobretot gent gran, de més de 50 anys que està sense feina o persones nouvingudes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia