La Bisbal finalitza alguns dels treballs actuals per millorar la xarxa municipal d'aigües

El nou dipòsit d'aigua al puig Negre ja és una realitat i ja funciona en lloc de l'anterior. Altrament, també s'han fet modificacions en la canonada principal una de les més afectades. Altres treballs del consistori bisbalenc en la xarxa municipal d'aigües, encara es troben per definir. Aquests dependran de l'estat de les canonades de la xarxa de clavegueram municipal que es coneixerà un cop finalitzi el pla director. Però, de moment, Aparicio projecta el final d'aquestes modificacions de cara a l'any 2025.

El nou dipòsit d'aigua al puig Negre, construït de zero a càrrec de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, va entrar en servei la setmana passada, després de cinc mesos d'obres. Està situat dins del terme municipal veí de Forallac, amb el qual comparteixen el final del punt d'abastament de la canonada provinent dels pous de la planta potabilitzadora de Fontanilles. Aquest nou dipòsit, suposarà doblar la capacitat del vell, que a més d'haver quedat petit pel creixement demogràfic, tenia pèrdues i filtracions.

Aprofitant aquestes obres que van suposar un tall de 12 hores sense aigua pels bisbalencs, l'Ajuntament també va fer treballs en la canonada principal. Que, recordem, ja acumula un historial d'incidències considerable.

"Aquesta legislatura ha de ser la de l'aigua i s'han de posar al dia totes les instal·lacions. Ja que durant quaranta anys, no s'ha fet res"

Tot i això, aquests no són els únics treballs que necessiten mà d'obra en el sistema de clavegueram de l'aigua de la ciutat.

En resum, els treballs del consistori bisbalenc que encara queden per definir, dependran de l'estat de les canonades de la xarxa de clavegueram municipal que es coneixerà un cop finalitzi el pla director. Però, de moment, Aparicio projecta el final d'aquestes modificacions de cara a l'any 2025.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia