Cedeixen el Castell de Solius a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

Santa Cristina d'Aro

Data: 14/04/2023

El Castell de Solius del segle XII i considerat Bé Cultural d'Interès Nacional ha estat cedit a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, per unanimitat en el darrer ple. Ara l'administració local assumeix la seva restauració i demanarà subvencions a la Generalitat i a la Diputació de Girona.

El Castell de Solius, que data del segle XII i està declarat com a Bé Cultural d'Interès Nacional, ha estat cedit a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro. La cessió de l'immoble al municipi es va formalitzar en el darrer ple per unanimitat. 

L'any 2008 l'Ajuntament ja s'havia interessat per comprar-lo, però no es va arribar a cap acord. Finalment, ara s'ha pogut assolir la conformitat del traspàs del castell, el qual era de propietat privada, a canvi que sigui l'administració local que assumeixi la seva restauració, ja que es troba en estat ruinós i també s'encarregui del manteniment requerit per tal de conservar-lo en òptimes condicions.

L'objectiu ara del consistori és demanar subvencions a la Generalitat i a la Diputació de Girona, per tal de fer front als costos que comporta la reconstrucció del castell i garantir la seguretat necessària perque esdevingui un equipament públic.

El castell, més enllà de la seva funció militar, històricament era el centre des del qual s’administrava i es governava el territori inclòs al terme de Solius, que es trobava sota la seva autoritat. Amb el temps va perdre importància pel seu difícil manteniment.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia