La collita de Poma de Girona caurà afectada pels temporals de l'hivern i primavera

Intervenen: Elisabet Sánchez, Dir. Territorial Agricultura; Joan Bonany, Director IRTA Mas Badia

La collita es preveu més curta però intensa i amb una poma de més qualitat

La collita de Poma de Girona caurà un 14% però mantindrà o augmentarà el preu per peça ja que serà de més qualitat.  Una primavera plujosa i els Temporals Gloria i la Llevantada de Sant Jordi han perjudicat la collita per una banda però han permès que les pomeres i les pomes hagin crescut més i tinguin més suc.

IGP Poma de Girona ha donat oficialment el tret de sortida d'una collita marcada per la Covid-19 i que preveu recollir 74.760 tones, un terç d'una producció catalana que caurà un 16%.


La climatologia marcarà la collita

El sector identifica clarament la climatologia com a responsable d'aquesta davallada de producció. El Temporal Gloria del Gener va anegar molts camps i la Llevantada de Sant Jordi va impactar de ple en la floració d'algunes varietats. Una primavera suau i plujosa ha permès que les pomes siguin més grosses però també ha afavorit les plagues i malalties.

La caiguda de la producció no només es preveu a nivell de Girona i Catalunya sinó a nivell general europeu on les previsions apunten a una davallada del 4% de la producció.

El sector continua l'adaptació a l'emergència climàtica amb una tendència a la reconversió de varietats.
 

Massi Tàctic apadrina l'inici de la collita


La presentació de la campanya de Collita de la Poma ha comptat amb la participació de l'equip ciclista professional de Torroella Massi Tactic. Cada any durant la presentació de la campanya es lliga Poma de Girona a un concepte. Cuina saludable, km0 i esport són els conceptes que han anat lligats a la marca i enguany s'ha optat pel conjunt ciclista femení.

A nivell de màrqueting des de Poma de Girona es destaca la fruita com un producte saludable, respectuós amb el medi ambient, de residu 0 i que es pot menjar en qualsevol època de l'any i moment del dia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia