Les barques de gamba de Palamós comencen un període de veda biològica

Palamós

Data: 04/01/2018

Les disset barques de Palamós incloses en el pla de gestió de la gamba comencen a partir d'aquest dijous un període de veda biològica que les mantindrà amarrades al port durant dos mesos seguits.

Aquesta mesura, posada en marxa l'any 2013, serveix per reduir l'esforç pesquer, especialment en un moment on la demanda és més baixa i per tant, permet una pesquera més sostenible. Tal com va passar l'any passat, la veda serà seguida i no alternada en mesos com s'havia realitzat els darrers anys i per tant, la flota de la gamba tornarà a feinejar a principis de març.

De fet, la flota d'encerclament que es dedica al peix blau ja es va aturar el passat mes de desembre, en coordinació amb la resta de ports de la Costa Brava. Tornaran a pescar el pròxim 22 de gener. El dia 2 de febrer, s'afegiran a l'aturada la resta de les barques d'arrossegament de Palamós que faran veda un mes

Tot i aquesta aturada massiva, la llotja de Palamós continuarà funcionant amb certa normalitat, hi haurà peix fresc perquè les barques de pesca artesanal continuen pescant. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia