Palafrugell controlarà l'aforament de les platges amb personal d'informació i una App

Intervé: Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell

Les mesures de control i informació per mantenir la distància física s'incrementaran a partir de Sant Joan


L'Ajuntament de Palafrugell no sectorialitzarà les platges però establirà un aforament limitat controlat per personal informador i una app mòbil. El consistori creu que fins que no es permeti la mobilitat entre regions sanitàries no es patirà perquè hi hagi excés de gent a la costa i confia que la ciutadania sabrà mantenir les distàncies físiques.

El pla de l'Ajuntament de Palafrugell passa per dues etapes. En una primera, a partir d'aquest dilluns, es posaran rètols informatius explicant les mesures de seguretat com la distància física o la limitació en l'ús dels equipaments de la platja com les dutxes.


Arribada de turisme de Barcelona i estranger


En una segona fase a partir de Sant Joan amb l'arribada del turista estranger i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'incorporarà  personal informador i es revisaran si s'escau els protocols.

Per saber si s'ha superat o no el límit d'aforament, es posaran cartells i es crearà una aplicació mòbil que ho indicarà.

A l'espera d'indicacions més precises de les autoritats sanitàries l'Ajuntament de Palafrugell té totes les opcions damunt la taula. Al tenir platges petites serà més fàcil el control però també més difícil combinar la demanda de l'espai amb les distàncies físiques.
 

Comissió de seguiment


L'Ajuntament ha constituït una comissió tècnica i política que es reuneix cada setmana i que serà l'encarregada d'analitzar com funcionen les mesures de distanciament físic i com aplicar a Palafrugell les normatives que vagin sortint.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia