Hauran de tallar els arbres del carrer Rius i Calvet de Sant Feliu de Guíxols

Intervé: Josep Saballs, regidor d'urbanisme

Aquests oms del carrer Rius i Calvet de Sant Feliu de Guíxols no es transplantaran com estava previst i s'hauran de tallar per motius de seguretat i eficiència. El ple ha validat la descatalogació de l'arbrat d'aquesta part del front marítim de la ciutat que té unes arrels més gruixudes i profundes del que es preveia.

Es tracta d'una filera de 15 arbres d'entre 35 i 210 centímetres amb unes arrels que aixequen el paviment arran de terra però que s'enfonsen gruixudes fins més avall de la caixa de la riera.

En un principi el projecte preveia arrancar els arbres i transplantar-los però en les condicions amb les que estan els arbres, segons l'equip tècnic de les obres és complicat i perilló perquè podria cedir el mur i posar en risc no tan sols els edificis del carrer sinó també els operaris.

Els arbres havien transplantats havien d'anar al parc de les dunes de Sant Pol i per mantenir aquest compromís mediambiental l'Ajuntament hi plantarà nou arbrat.

Un cop finalitzin aquestes obres ha de canviar totalment un entorn que estava molt degradat. Hi haurà canvis de circulació, una nova desembocadura per la riera i una façana marítima diferent amb una grada en forma d'amfiteatre com a mirador al mar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia