Cap municipi gran del Baix Empordà arriba a la mitjana catalana de Renda Familiar Bruta

Baix Empordà

Data: 03/05/2018

Cap municipi baixempordanès de més de 5.000 habitants es troba entre els que disposen de més Renda Familiar Bruta de Catalunya. L'Idescat ha publicat un estudi amb aquest índex amb xifres del 2015 que situa Sant Just Desvern com el municipi amb més ingressos familiars bruts de Catalunya i Castelló d'Empúries com el que en té menys.

La Renda Familiar Disponible Bruta (RFDB) és un índex que té en compte els ingressos dels que disposen les famílies a través de les seves rendes laborals així com a través de les prestacions socials i es divideix per habitant. Així doncs Catalunya té una RFDB per càpita  de 16.800 euros.

Tres municipis de la comarca al Top-20 més baix

El Baix Empordà no destaca precisament per tenir la RFDB més alta de Catalunya sinó més aviat al contrari. De fet, al top-20 més baix dels 216 municipis analitzats n'hi ha tres de la comarca. Són Palafrugell, Castell-Platja d'Aro i La Bisbal.

Palafrugell té una xifra al 70,5% de la catalana, Castell-Platja d'Aro al 72% i La Bisbal al 74%. De fet, cap dels vuit municipis analitzats per l'Idescat es troba per sobre la mitjana catalana.

A nivell comarcal el municipi amb una xifra més alta és Santa Cristina d'Aro, al 83% de la mitjana catalana. El segueix Palamós al 82% i Calonge i Sant Antoni al 81%. Sant Feliu de Guíxols està al 78% de la mitjana catalana i Torroella i l'Estartit al 76%.

25 comarques agumenten la renda per habitant

L'any 2015, que és l'últim del que es tenen xifres, 25 comarques van augmentar la renda per habitant i 6 d'aquestes van registrar creixements per sobre del 3%: el Vallès Oriental, el Garraf, el Baix Llobregat, el Gironès, el Vallès Occidental i el Bages.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia