L’ocupació hotelera a l’estiu cau respecte a l’any passat

Baix Empordà

Data: 27/08/2020

Intervé: Martí Sabrià, gerent de la Unió d'Hostaleria de la Costa Brava Centre

El sector hoteler de la Costa Brava Centre tanca la primera quinzena d’agost amb un 82% d’ocupació, el qual representa una caiguda de 12 punts respecte a l’any passat. Tot i que el descens és notori, va ser al mes de juliol on es va produir una major davallada, passant del 92% d’ocupació de l’any anterior al 67% d’enguany.

Així doncs, s’han complert els pronòstics de què aquesta seria una mala temporada d’estiu a causa de la COVID. Tanmateix, no tot són males notícies, ja que el Baix Empordà juntament amb els Pirineus han estat les localitats amb més ocupació de Catalunya.

 Aquest any, l’inici de la temporada d’estiu es va veure retardat fins a mitjans de juny. Tot i l’entusiasme per remuntar les pèrdues en temporada alta, el sector hoteler va rebre un cop dur en confirmar-se les recomanacions d’alguns països de no viatjar a Espanya. En particular, el turisme internacional ha vingut en comptagotes i el viatger nacional no ha estat suficient per aconseguir rascar les xifres de l’any anterior.

A la Costa Brava Central aquest estiu han apujat les persianes un 97% dels establiments. D’altra banda, com que la major part del públic ve de prop, les reserves s’han fet amb poca antelació i en períodes d’estada més curts. És per aquest motiu, que la Unió d’Hostaleria es mostra encara amb incertesa davant un setembre amb poca demanda en el sector.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia