El Govern Espanyol obre la porta a invertir més a Sant Antoni per fer front al Gloria

Intervenen: Elisenda Pérez, Senadora d'ERC i tinenta d'Alcaldessa de Calonge-Sant Antoni (Avancem); Teresa Ribera, Ministra per a la Transició Ecològica (PSOE)

La Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, adverteix, però, que no es recuperaran aquells espais danyats en zona marítimo-terrestre que puguin ser engolits per futurs temporals


El Govern Espanyol considera adequada la inversió a Sant Antoni per fer front al Temporal Gloria però obre la porta a incrementar la partida si fos necessari. La Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribero, però, ha deixat clar que no s'invertirà en aquells espais que ocupin zona marítimo-terrestre i que el mar pugui tornar a engolir en propers temporals.

El Temporal Gloria va deixar importants desperfectes a Sant Antoni amb un important esvoranc al Passeig Marítim, trams d'aquest descalçats, dos dels tres espigons que protegeixen la platja esfondrats, mobiliari i infraestructura urbana destrossada i pèrdua important de sorra en alguns trams del litoral.
Els Serveis Tècnics Municipals van valorar els danys en un milió i mig d'euros i Costes els va rebaixar a 950.000. Però alhora de pressupostar inversions l'Estat hi destinarà 250.000 euros. Una quantitat que l'Ajuntament considera del tot insuficient i fins i tot un engany respecte el parlat en les trobades entre ambdues administracions.

La Senadora d'ERC i tinenta d'alcaldessa de Calonge i Sant Antoni per Avancem, Elisenda Pérez, ha portat a la cambra alta la qüestió.
 

Ribera considera adequada la inversió


La Ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha compartit la preocupació del territori per l'impacte de futurs temporals i la necessitat d'accelerar les inversions per recuperar-se dels danys del temporal però ha fixat com a límit no reconstruir tot allò que el mar ha recuperat i que podria tornar a veure's greument danyats per futurs temporals.

La Ministra, això sí, ha obert la porta a incrementar les partides per a Sant Antoni si es veiés que les aportades inicialment han estat insuficients i ha emplaçat a la Senadora Elisenda Pérez a parlar-ne.
 

Llistat d'inversions de l'Estat a Sant Antoni


La també Vicepresidenta Quarta del Govern Espanyol ha detallat que l'Estat invertirà al Passeig Marítim en reparar l'escullera de protecció i revisar i omplir els esvorancs i forats que s'han fet al passeig. S'ha compromès a reposar el paviment i serveis arrancats per la força de les onades i a fer noves esculleres d'entre 5 i 7 tonelades en una longitud de 100 metres.

 
NOTÍCIES RELACIONADES

Bell-Lloch acusa l'Estat d'haver-los enganyat amb els diners del Temporal Gloria (26-02-2020)

La Generalitat i l'Estat aproven inversions per fer front a les destrosses del Gloria (18-02-2020)

La factura del Temporal Gloria puja a poc menys de 18 milions d'euros al Baix Empordà  (31-01-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia