Arrenca una nova temporada de Pescaturisme a Palamós

INTERVÉ: Ibon Arazamendi, pescaturista / Xavier Miró, patró de l'Estrella del Sur

Són les sis del matí i ell és en Xavi Miró, patró de l'Estrella del Sur, qui disposa a anar a conèixer a la persona que durant tot el dia s'embarcarà amb ells per copsar de primera mà l'ofici de pescador. L'Ibon és un turista provinent del País Basc que s'ha apuntat al Pescaturisme, una proposta de la Confraria de Pescadors de Palamós que des del 2014 esdevé una activitat més a fer al municipi. Amb coneixements marítims però sense cap experiència en la pesca de la gamba l'Ibor passa tota la jornada completa amb els pescadors palamosins amb la intenció de viure en primera persona com és feinejar en una barca com aquesta.

L'Ibor és el primer pescaturista de la temporada que s'allargarà durant tot l'estiu. El fet de ser durant unes hores un membre més de la tripulació permet als pescaturistes compartir tasques, entaular-se a degustar un plat mariner cuinat a bord i presenciar la subhasta de peix a la llotja. Fa cinc temporades que Palamós impulsa aquest projecte turístic que permet obrir el sector pesquer als visitants.

Igual que la passada temporada, enguany només és una embarcació la que aposta per participar del Pescaturisme. Tot i que es confiava que d'altres barques s'hi sumessin, avui esperen poder mantenir les bones xifres del darrer estiu quan malgrat només ser una barca la que oferia l'activitat van ser 68 les persones que en van poder gaudir.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia