S'instal·len una desena de càmeres de vigilància a Palafrugell

Palafrugell

Data: 17/11/2021

Una desena de càmeres de vigilància es començaran a instal·lar a finals d'aquesta setmana en diversos punts de Palafrugell. Totes elles es desplegaran en indrets sensibles a patir majors actes delictius, tals com el centre i els nuclis del litoral.

La importància de la col·locació de les càmeres recau en dos grans factors. Per una banda, s'erigeixen en aparells de dissuasió, i alhora si es produeix un acte delictiu, permeten agilitzar les investigacions i facilitar la identificació dels autors. Tanmateix, la seva instal·lació aixeca crítiques per part un sector de la ciutadania, qui al·lega una manca de privacitat. En aquest sentit, des de la Policia Local remarquen que només "s'enregistra la via pública" i que "el control de les imatges és màxim".

Aquestes càmeres de vigilància, però no són les primeres que s'instal·laran al municipi. De fet, la seva col·locació s'engloba dins un projecte de seguretat que va arrencar fa dos anys i que anteriorment va dotar de videovigilància diversos punts del perímetre de Palafrugell. Llavors es volia controlar la delinqüència provinent de fora, ara en canvi s'opta per millorar els actes interns.

Referent a la desena de robatoris que van patir alguns establiments del centre, i que ja es va procedir a la detenció del seu autor, el cap de la Policia Local assegura que "tots els municipis tenen cicles per furts", i que no es pot parlar d'un augment de la delinqüència a Palafrugell. És més, el cos parla d'una baixada continuada en tots els tipus de delictes, exceptuant les estafes sobretot lligades a internet.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia